Verjaardag en Sinterklaas - Reisverslag uit Beijing, China van Wieteke Erkens - WaarBenJij.nu Verjaardag en Sinterklaas - Reisverslag uit Beijing, China van Wieteke Erkens - WaarBenJij.nu

Verjaardag en Sinterklaas

Door: Wieteke

Blijf op de hoogte en volg Wieteke

09 December 2010 | China, Beijing

En toen was het ineens december.. Wow, dat ging snel! Inmiddels heeft de winter hier ook echt z’n intrede gedaan, als hebben wij geen sneeuw en is het hier ook niet zo koud als in
Nederland. Ik volg met interesse alle informatie over spitsalarmen, weeralarmen en codes oranje of welke andere kleur dan ook. Daar doen ze hier echt niet aan hoor! :)

Maar goed, december brengt natuurlijk mijn verjaardag en Sinterklaas! Er hebben zoveel mensen aan me gedacht op de derde dat dat eigenlijk het leukste van de dag was. Zoveel mensen uit Nederland als hier! Ik ben ’s ochtends eerst met Melina, een vriendin die half Belgisch, half Chileens is, naar Yaxiu geweest. Yaxiu is een enorme kledingmarkt waar je alle denkbare merken in een nepuitvoering kan kopen (ik heb het eerste paar Uggs van m’n leven aangeschaft… nooit meer koude voeten!). Maar dat niet alleen, ze hebben ook een etage met mani- en pedicure salons. Daar zijn we de dag begonnen. Daarna door naar school om daar in de buurt te lunchen met wat mensen en toen naar de les.

’s Avonds uit eten, we hebben Koreaans gebarbecued. Het is vergelijkbaar met onze barbecue, alleen is dit binnen en zit de barbecue in het midden van de tafel. We waren met heel veel mensen en het was hartstikke gezellig. Na het eten naar een bar in Nanluoguxiang, een opgeknapte hutong vlakbij school. Daar hebben we de rest van de avond en nacht doorgebracht. Superavond! Helaas moest ik de volgende dag weer werken, dus heb ik het om drie uur voor gezien gehouden (zeven uur de wekker !). Volgende dag uit m’n werk nog maar even m’n bedje in gekropen.. Haha. Iedereen bedankt voor de lieve sms’jes, facebookfelicitaties (facebook is geblokkeerd hier, dus ik kan zelf niet op de site), mails en zelfs post! Yay! Het was een topverjaardag!

En toen was het 5 december op zondag. Vantevoren had ik bedacht dat ik me knap ellendig zou voelen als er niks leuks te doen zou zijn op deze dag, dus had ik een lading strooigoed en inpakpapier meegenomen vanuit Nederland. En.. het was bijna net zo leuk als thuis zijn en op de Duk hangen :). We hebben Sinterklaas gevierd met ik denk zo’n 10 verschillende nationaliteiten. Iedereen was onder de indruk van het Sinterklaasverhaal, al werd er wel regelmatig sarcastisch verwezen naar slavernij.. Iedereen bracht drie cadeautjes mee, twee serieuze en één ‘crappy’ ding dat je nog in je appartement had liggen. En daar hebben we het dobbelspel meegespeeld. Veel gelachen uiteraard! Ik eindigde met een asbak (iemand interesse?) een diabolo (iemand interesse?) en twee mooie Chinese schilderingen, één van bamboe en één van een pruimenbloesem. Al met al was het een erg leuk weekend!

Ik sta nu op het punt om m’n nieuwe en laatste visum op te gaan halen, het is weer gelukt :)!
Gisteren een kerstboom weten te bemachtigen. Een echte was nergens te krijgen, dus ik ben uiteindelijk maar gezwicht voor een neppe (meer dan een meter hoog, drie euro!). M’n kamer is zó gezellig nu!

Een werkgerelateerd 'waar vind je'..

Waar vind je...

.. een leerkracht die tegen een kind van vier snauwt 'Ik heb je juf een half uur geleden al gebeld, waarom ben je dan nog te laat?'

Groetjes vanuit Beijing!

• 09 December 2010 - 06:25

Freule:

Aaaah, mijn kleuterjuffenhart huilt een beetje. Dat arme kleutertje! Neem maar mee hoor, plek zxat in mijn klas :P

xxx

• 09 December 2010 - 08:14

Thea:

Wat heerlijk dat zowel 3 als 5 december leuk zijn geweest! En dan nu : óp naar de kerst.
    Liefs!

• 09 December 2010 - 09:35

Jos:

Wat heerlijk dat zowel 3 als 5 december leuk zijn geweest! En dan nu: op naar de kerst.
    Liefs

• 09 December 2010 - 20:29

Rita:

Leuk om te horen dat je de nederlandse tradities zo geweldig vind en ons op die manier toch een beetje mist ;-)

Ik heb je verjaardag in mijn mobiel staan en wilde je graag feliciteren .... maar ik heb jouw mobiele nummer niet :-(

Oh by the way ... Davey gaat morgen op kamers wonen. De 3 overige bewoners én zijn huisbaas zijn ..... Chinezen :-) Als je weer terug bent en je hebt een beetje heimwee kun je gewoon zogenaamd bij hem op visite en dan bij de buren herinneringen ophalen :-)

Veel plezier nog!

• 05 Januari 2011 - 09:16

Michel Rodink:

Ha Wieteke!

Ik hoorde van mijn collega Gert van Maanen dat je in Beijing zit. Wat goed van je!
    Hij vertelde me dat nadat ik hem had gezegd dat ik in de zomer ook een week in Beijing vertoef.
    Misschien kun je me wat goede tips geven als "local".
    Nou, ik hoor het wel!

Succes met het opmaken van je laatste visumdagen China!

Michel