Nederlands feest, Nederlands bezoek - Reisverslag uit Beijing, China van Wieteke Erkens - WaarBenJij.nu Nederlands feest, Nederlands bezoek - Reisverslag uit Beijing, China van Wieteke Erkens - WaarBenJij.nu

Nederlands feest, Nederlands bezoek

Door: Wieteke

Blijf op de hoogte en volg Wieteke

08 Mei 2010 | China, Beijing

!

Hoi allemaal. Pff.. Ik had het goede voornemen om minstens elke twee weken iets van me te laten horen, maar dat is nu al mislukt.. Ach ja, zo gaat dat met goede voornemens :-)

Om jullie gerust te stellen, het gaat erg goed met me, alles is nog steeds superleuk! Ik heb de eerste drie weken werk achter de rug en ik moet zeggen dat het best leuk is. Het concept is nog steeds belachelijk, maar gelukkig vinden de meeste kinderen wat we doen wel leuk. Het hoogtepunt van elke 'les' is als ze aan het eind de geblazen bellen mogen kapot slaan.. Soms (met name op dinsdag) komt er niemand opdagen voor een les en dan hang ik een beetje rond met m'n (alleen maar Chinese) collega's en kan ik mooi m'n Chinees oefenen.

Verder nog steeds hard aan het studeren. Helaas mis ik nu elke dinsdag de les, maar vaak ga ik uit m'n werk even langs school om te informeren wat het huiswerk is en wat ze precies gedaan hebben. Gisteren hebben ik een reservering gemaakt voor een badmintonbaan morgen en daar ben ik erg trots op! Haha.

Er waren de afgelopen weken weer veel leuke dingen te doen. Ik zal er even een paar uitlichten. Koninginnenacht.. Ik moet toegeven dat ik liever bij Ilse op de Markt had gestaan, maar ons feestje was toch ook wel de moeite waard! De ambassade nodigde alle Nederlanders in de stad uit om Koninginnenacht te vieren op de residentie van de ambassadeur. Alleen maar Nederlanders, Nederlandse hapjes, Nederlandse muziek.. Heel apart, maar een leuke ervaring! We hebben hard mee staan schreeuwen met good ol' André Hazen en onze Brabantse Guus! Daarna nog de stad in, was ook gezellig, daar hebben we ons weer tussen de andere nationaleiten begeven.

Afglopen week zijn Bart, Mathijs, Peter en Rogier hier op bezoek geweest. We hebben uit vijf dagen het maximale gehaald. Alle toeristische hot spots gezien, verschillende soorten Chinees eten (inclusief Peking Eend) gehad en twee keer uit geweest om kennis te maken met het Chinese nachtleven. Inmiddels zijn zij onderweg naar Shanghai om daar naar de Wereldexpo te gaan.

Nog een nieuwtje, over een week ga ik verhuizen. Ik ga tien minuten verderop wonen, samen met Alex en Alex. Een van beide Alexen is een huisgenootje van de vorige keer dat ik hier was en hij heeft gevraagd of ik bij hen wil komen wonen, omdat hun huisgenoot naar huis gaat. Gelukkig wel in deze buurt, want ik woon echt geweldig hier! Niet te ver van school of werk, goedkope en goede restaurantjes om de hoek en leuke mensen in de buurt.

Ik beloof dat het nu niet weer vier weken gaat duren voordat ik een nieuw verhaaltje achter laat..

Oja, en China blijft een bijzonder land.. Waar vind je:

.. mensen die het afval gewoon op straat pleuren, maar waar het geen zootje is op straat. Er lopen namelijk continu mensen met prikstokken rond om andermans rommel op te ruimen..

.. stelletjes die dezelfde kleren dragen. En dit is geen uitzondering.. deze mensen kom je dagelijks tegen..

.. bij de ingang van een winkelcentrum iemand die je een plastic zakje aanbiedt voor je natte paraplu..

.. ze zeven (7!) mensen nodig hebben om een TL-lamp in een metrostation te vervangen.. Ach ja, er moet ook iemand de ladder meesjouwen, de lamp vasthouden, de schroevendraaier meenemen en er moet natuurlijk wel gekletst worden.. Daarnaast moet je de ladder zeker met z'n vieren vasthouden als er iemand op klimt.. :-)

Hieronder de links naar de foto's:

PEIQZKMM

W8YPTQQA

Groetjes!!

• 08 Mei 2010 - 15:06

Karin:

Hoi Wieteke,
    Leuk verhaal weer! Ook leuke foto's. Ik ben benieuwd naar de verhalen van Bart. Zo te zien hebben ze het erg naar hun zin gehad. Goed teken dat je niet zoveel tijd hebt om een verhaal te schrijven. Voor ons is dat wat minder!!
    Groetjes.

• 08 Mei 2010 - 15:14

Wendy:

Hai Wiet!
    Wat goed om weer wat van je te lezen. Ziet er gezellig uit op de foto's! Veel plezier verder!
    Groetjes Wendy

• 08 Mei 2010 - 15:37

Wigger:

Leuk Wiet! Geniet er van.

• 08 Mei 2010 - 16:21

Henk:

Weer leuk om te lezen. Nog bedankt voor je kaart!

• 08 Mei 2010 - 17:59

Rita:

Leuk om weer wat van je te horen! Belangrijker is nog dat jíj het leuk hebt. Zo attent dat je aan ons hebt gedacht met de opening van de KultuurKlup (die ook 'superleuk' was, om maar in jouw bewoording te blijven).

• 08 Mei 2010 - 18:17

Hans:

Goed om te lezen dat het goed gaat.
    Ik ben benieuwd wat Bart van Peking vond.
    groetjes van ons allemaal.

• 10 Mei 2010 - 10:57

Freule:

Hey Freule

wat lees ik nou, je bent er net en gaat nu al samenwonen!!! Dat was niet de afspraak :);)
    hihi

Maar klinkt allemaal weer hartstikke goed en leuk en druk... En wat vreemd dat er op dinsdag soms niemand op de les komt... Is het een soort inlooples waar je je niet voor op hoeft te geven?

ben benieuwd naar je volgende verhaal

xx

• 10 Mei 2010 - 15:50

Maite:

Klinkt weer goed Wietje, ik moet vooral elke keer zo lachen om je 'Waar vind je...', zo leren we hier ook nog iets :-)
    Maarre...die 17 mei is allang veranderd kwa ticket neem k aan ;-)?

• 10 Mei 2010 - 19:38

Eefke:

Hai Wieteke,
    Wat leuk om weer een verhaal van je te mogen lezen. Ik kan uit de berichten opmaken dat je het opnieuw super naar je zin hebt. Geniet ervan!
    Groetjes Eefke