Hard smoothies & Traditionele instrumenten
Door: Wieteke
Blijf op de hoogte en volg Wieteke
18 Oktober 2008 | China, Beijing
Rare jongens, die Amerikanen ;-).
Wij waren in de loop van de week al naar de supermarkt geweest om alle spullen in huis te halen. Vrijdag om 20 uur begon het feestje en het was erg gezellig. Om 00.00 uur zijn we naar de stad gegaan, naar Sanlitun ('Drie mijlen dorp'), een bekende uitgaanswijk. De foto met al die 'kerstverlichting' is een foto van Sanlitun. Het was superleuk!
Op zondag had Hutong School een tripje geregeld naar een muziekschool. Op deze muziekschool kun je les nemen in het bespelen van traditionele Chinese muziekinstrumenten. Deze muziekinstrumenten zijn tijden uit de mode geweest, maar winnen sinds kort weer aan populariteit.
Wij hebben gespeeld op de Erhu, een tweesnarig strijkinstrument, wellicht het best te vergelijken met onze viool (ik was geen talentje). Ook mochten we nog even de Pipa (soort luit) proberen. Tenslotte hebben we nog heel even de guqin besepeeld. Het best te vergelijken met een soort horizontale harp. Ik vind het geluid van de guqin het mooist.
De school bevindt zich in een tempelcomplex vlak naast de Verboden Stad en toen we weer buiten waren, stonden we dan ook midden in Beijing, aan het Plein van de Hemelse Vrede. Elke avond bij zonsondergang wordt de Chinese vlag op het plein gestreken. En aangezien de zon bijna onder ging..
Het was al superdruk (elke avond!), dus we stonden niet heel dichtbij, maar het was toch wel grappig om het nog een keer te zien. Een hoop militair vertoon!