Afgelopen week
Door: Wieteke
Blijf op de hoogte en volg Wieteke
01 November 2008 | China, Beijing
Gisteren nog exact een maand voor de boeg..
Vorige week ben ik op zaterdag naar de Drum- en de Belltower geweest. Daar zijn Jasch en ik twee jaar terug ook geweest. Toch was het leuk om het nu nog een keer te zien. Beide torens liggen in dezelfde wijk als school en het is leuk dat je daar nu de weg weet. Vanaf de toren kon ik mijn woonwijk zien (herkenbaar aan het grote winkelcentrum; drie halfronde torens naast elkaar).
In de Drumtower begon een half uur nadat we gearriveerd waren een voorstelling. Daar heb ik een filmpje van gemaakt.
Hierna zijn we weer eens terecht gekomen in de 'Foreign languages Bookstore'. Ik denk dat ik daar vaker ben ik geweest dan in een supermarkt (overdrijven maakt duidelijk). Kon het natuurlijk weer niet laten om wat te kopen, dus nu heb ik een andere cursus Chinees in m'n bezit. Kan ik thuis verder leren!
Mocht iemand een Mandarijnsprekende Chinees in de omgeving van Arnhem kennen die Nederlands (of eventueel Engels) wil leren, dan hou ik me aanbevolen!
Op zondag zijn Alex, Qu Lei en ik naar een school voor migrantenkinderen ten noorden van Beijing geweest. Het was de bedoeling dat we daar Engelse les zouden gaan geven. Van lesgeven kwam niet veel terecht, maar het was een hele ervaring. Ik had verwacht dat Chinese kinderen enorm beleefd en verlegen zouden zijn in de klas en dat hun wel geleerd wordt zich strikt aan de regels te houden.. Niets bleek minder waar te zijn, althans, op deze zondagmiddag zonder hun eigen leerkracht.
Iedereen liep maar in en uit, kletste door elkaar heen, zat boekjes te lezen.. Heel apart. En ja, als je dan geen Chinees spreekt, dan kom je niet echt ver. Qu Lei spreekt wel Chinees (is onze lerares), maar zij vond het allemaal prima. De kinderen die echt wat wilden leren kunnen nu tot 15 tellen en hun namen zeggen. We hebben ze allemaal een Engelse naam gegeven.
Het schoolgebouw en het klaslokaal waren heel bijzonder. Misschien dat de foto's dit nog wel heel meest duidelijk maken. We hadden 's ochtends allerlei schoolmateriaal ingekocht (pennen, potloden, schriftjes, gummen, lijm etc.) om dat uit te delen. Uiteindelijk hebben we alle kinderen een potlood en een pen gegeven en de rest aan de schoolleiding overhandigd. Er is op school nauwelijks geld beschikbaar om materiaal te kopen. Een bijzonder indrukwekkende middag.
Afgelopen donderdag ben ik naar de Ikea geweest. Alles is precies hetzelfde als bij ons.. Niet te geloven. Zelfs het ijsje en de hotdog smaakten hetzelfde. De prijzen waren ook ongeveer van hetzelfde niveau, met uitzondering van planten, die waren een stuk goedkoper. (Ikeafans, bekijk de foto's!)
Tot een volgende keer!
Groetjes, Wiet
01 November 2008 - 12:28
Thea:
Wat een leuke foto's van die school. Armoe troef wat betreft meubilair en materialen zo te zien.
En grappig die foto's van de Holland-kraam en Ikea. Schitterend! En leuk dat filmpje met de trommelaars!
Je hebt je weer prima vermaakt deze week! Nog maar 4........Liefs!! -
02 November 2008 - 12:36
Suzanne:
haha, wat een bekend verhaal! Heb ook eens geprobeerd Peruaanse kindjes Engels te leren... een grote chaos. Maar goed, alles wat ze oppikken is meegenomen.
Ondertussen is het hier aardig koud geworden, heb mijn muts al weer tevoorschijn gehaald. Leuke foto's van de Ikea. Nog gehaktballetjes geprobeerd? Tot over een maand!
liefs Suzanne -
02 November 2008 - 13:05
Nelleke:
Hai, Het gaat opschieten! Ik zal aan iedere slecht sprekende chinees die bij Randstad binnenkomt vragen of hij/zij ned./engels wil leren. Er komen er niet veel binnen maar je weet nooit. Blijf vooral berichtjes met foto's sturen. liefs -
02 November 2008 - 15:39
Brigit:
Wat een mooie avontuur daar in China.Ik ben blij dat onze kinderen naar een ietwat luxe school gaan.
Heb je al zin in boerenkool met worst? -
03 November 2008 - 21:48
Sylvia:
Ik geloof dat wij dan niets te klagen hebben..
Wieteke...ik blijf van je berichten genieten!!
Ja, ja...het schiet nou wel op...oeps!!
Wil je nog wel terug?
Tot het etentje in "december"
Groetjes, Sylvia -
08 November 2008 - 13:31
Nienke:
Hey Wiet, ja nog maar ff en dan ben je weer terug in dit koude kikkerlandje!! En gelijk een feestje voor de boeg als je terug bent, gezellig hoor!! Tot snel!!!
Kus Nienke -
09 November 2008 - 17:26
Frans:
Wieteke, ontzettende filantroop! Tot heel snel. x -
10 November 2008 - 16:45
Wendy:
Wat super dat je je nog steeds zo goed vermaakt! Geniet nog van je laatste weken! En je hebt in ieder geval een leuk sinterklaasspel in het vooruitzicht als je weer terug bent!
Liefs Wendy -
11 November 2008 - 14:39
Jennie:
hoi wiet
al je foto s bekeken wat een belevenis leuk om te zien geniet er nog maar van je laste weken liefs -
14 November 2008 - 15:32
Petra:
Hey Wiet,
Net je link weer even opgezocht op he hyvessite en daar een berichtje achtergelaten, toen las ik dat je die niet leest... ;(
Lees nu weer dat je het nog erg naar je zin hebt! Veel plezier nog de laatste weekjes!
Liefs, Peet