Beijing Opera en Beijing Duck - Reisverslag uit Beijing, China van Wieteke Erkens - WaarBenJij.nu Beijing Opera en Beijing Duck - Reisverslag uit Beijing, China van Wieteke Erkens - WaarBenJij.nu

Beijing Opera en Beijing Duck

Door: Wieteke

Blijf op de hoogte en volg Wieteke

04 Oktober 2008 | China, Beijing

Als je al een keer eerder in Beijing bent geweest, er nu al drie weken woont en nog steeds geen 'Pekingeend' op hebt.. dan moet daar wat aan gedaan worden!

Op woensdagavond zijn we eerst met een groot gezelschap wezen eten. Het was een restaurant met een groot toneel. Op dat toneel werden allerlei Chinese kunsten beoefend. We hebben Beijing Opera gezien, maar ook acrobatiek, Kung Fu, goocheltrucs en dans en muziek. Zeer zeker de moeite waard!

Op donderdag zijn Jasch en ik samen eend wezen eten. Superlekker! Ze serveren de hele eend, die dan door de kok in hapklare stukjes wordt gesneden. Het is dan de bedoeling dat je de stukjes in een klein pannenkoekje rolt en daarbij kruiden, saus en wat groente doet. Dit pakketje mag je dan opeten.. En dat allemaal met stokjes! Ik ben blij dat we daarin inmiddels gevorderd zijn! We zaten in een enorm populair, goed aangeschreven restaurant en moesten een uur een tafeltje wachten. Maar het was zeker de moeite waard. Als iemand nog eens plannen heeft deze kant op te gaan; ik heb het visitekaartje bewaard!