'Wilde' Grote Muur
Door: Wieteke
Blijf op de hoogte en volg Wieteke
06 September 2008 | China, Beijing
Vandaag zijn we naar de 'Wilde' Grote Muur geweest. Dat bleek een deel te zijn waar geen toeristen komen. We zijn onderweg niemand (!) tegengekomen.. De foto's spreken voor zich, maar toch een korte toelichting.
Vanochtend moesten we om 8 uur op Hutong School verzamelen. Vanaf daar hebben we met een gehuurd busje 2,5 uur gereden naar een onbekend deel van de muur. Hier is niets gerestaureerd, hoef je geen entree te betalen en word je geen 'I climbed the Great Wall'
T-shirt aangeboden door gillende Chinezen (hoewel ik dat shirt wel verdiend heb vandaag!). We waren niet zo heel goed voorgelicht over wat we nou precies zouden gaan doen, dus er waren mensen met korte broeken en hoge hakken (?!) en we hadden geen van allen meerdere flesjes water mee.
Het was echt een hele klim.. En omhoog was nog niet zo erg, maar we moesten hetzelfde stuk ook weer naar beneden. Toen vond ik het even echt niet leuk meer. Het was zó steil (Alles wat je op de foto's ziet hebben we beklommen). De omgeving was geweldig.. Het uitzicht adembenemend.. en het gezelschap aangenaam! Onderweg nog diverse giftige spinnen tegengekomen en we hebben zelfs een slang gespot. De echte 'wilde' Muur dus.
Ik laat de foto's hun werk doen..
Gisteren nog naar de grootste boekenwinkel van heel Azië geweest. Daar kon ik me natuurlijk niet inhouden, dus nu heb ik Dribbel, Spongebob, Nijntje, Mooiste vis van de Zee en Harry Potter 1-7 in het Chinees.. Kan 'k mooi oefenen, ;-)
Ik heb nog nooit zoiets gezien.. Iemand nog belangstelling voor de Chinese versie van de Da Vinci Code?
Ik moet extra kilo's inkopen voor m'n terugvlucht denk ik..
Tot later!
06 September 2008 - 17:37
Ingrid:
he wieteke
mooie foto's hoor en leuk om te lezen allemaal! Veel plezier nog!
Liefs ink -
07 September 2008 - 06:39
Jos En Thea:
Met de Airborne/Raadhuisplein nog in de benen, bekijken we je foto's. Voor jou helaas geen medaille dit jaar, maar wel een prachtige tocht!Fantastische plaatjes weer! Groeten van heel veel mensen die we gisteren gesproken hebben!
En wat leuk die boeken!! -
07 September 2008 - 09:31
Karin:
Wij hebben de tocht ook weer volbracht. Nog wel aan je gedacht en over je gehad. Leuk de tocht naar de "muur". Hele belevenis. Mooie foto's, leuke verhalen. -
07 September 2008 - 10:13
Suzanne:
Vanuit een grijs Utrecht even een berichtje. Wat een prachtige omgeving, erg mooie foto's. Alleen die spinnen zijn wat minder...
groetjes Suzanne
07 September 2008 - 13:49
Mieke:
Hoi Wieteke,
Wat super gaaf heb jij het daar! Erg leuk om je belevenissen zo te volgen. Movie Time is vorige week door Richard gelanceerd en hij was weer in vorm. Geniet van je tijd daar.
Mieke -
07 September 2008 - 18:37
Hans :
Hai Wiet,
Lijkt me fantastisch om de muur op zo'n onontgonnen stuk te lopen, maar zag er zeer pittig uit. Als je veel boeken koopt kun je die vaak beter per post naar huis sturen dan dure vliegtuigkilo's in te kopen, althans dat deed ik vroeger. We volgen alles met belangstelling. Ik vind het heel leuk dat je zoveel foto's plaatst.
Groeten ook van Lydia -
08 September 2008 - 07:09
Martine:
aaaaah, jaloers!!!! Wat een supermooie foto's!!! Vooral die uit het "raam" waar je een stuk van de muur ziet! Het lijkt me een schitterende tocht!!
En hoge hakken???? dat is ook niet echt nagedacht over wat je gaat doen, haha...
En gaaf die boeken!! alleen al leuk om in de kast te hebben en jij kunt ze gewoon ook lezen en voorlezen, super!!
Ik teken vast inh voor een voorlessuurtje harry potter in t chinees, eens horen of t dan net zo spannend is :)
xx Martine -
08 September 2008 - 11:23
Iris:
hey lieve wiet ,
wat ontzettend leuk om te lezen en zien ! ik blijf je volgen !! xxxjes -
08 September 2008 - 11:25
Iris :
ps, leuke actie van vader jacob .. vond het heel stoer xxx -
09 September 2008 - 16:02
Maite:
Oei...had deze nog niet gelezen....
Maar wat te gek van die boeken; we kunnen straks een buitenlands kinderboekwinkeltje beginnen (met mijn Rupsje Nooitgenoeg, Floddertje enz in t italiaans erbij, mahaha)
Mooie foto's weer, tis maar goed dat je die camera nog aangeschaft hebt!! xxx