Mahjong en Pingpong
Door: Wieteke
Blijf op de hoogte en volg Wieteke
04 September 2008 | China, Beijing
Dinsdagavond was Mahjongavond. Er hadden zich maar drie mensen opgegeven, waarvan ik er één was, maar het was hartstikke leuk.
's Middags uit school zijn we eerst met een paar mensen naar een winkelcentrum aan de andere kant van de stad geweest. Daar woont een aantal andere studenten. Ik heb één appartement gezien, wij zitten zo gek nog niet! In het winkelcentrum waren we op zoek naar een paar voetbalschoen in maat 44, maar die zijn dus niet te krijgen.. Ze verkopen hier alleen kleine maten. Als ik een shirtje wil dan moet ik maat L of XL kopen. Wat ook zo apart is, is dat roltrappen andersom zitten. Als je ervoor staat en er gaan er twee richting de volgende etage (waarvan er dan één naar beneden beweegt en één naar boven beweegt), dan moet je de linker hebben, in plaats van de rechter. Sloten openen en op slot doen gaat ook precies andersom dan wij gewend zijn.
Maar goed, na het winkelen wezen eten met Feresht (Nederlands) en Nerys (Engels) en toen naar school gegaan. De 'cursus' werd gegeven door Qu Lei, onze 'karakterjuf'. Het was vooral erg gezellig, heb niet de indruk dat ik het spelletje nu helemaal door heb. Het heeft een beetje weg van Rummikub.
Gisteravond zouden we gaan badmintonnen, maar dat is uiteindelijk tafeltennis geworden. Er was iets mis gegaan met de reservering. En hoewel er echt gereserveerd was en we zelfs al betaald hadden, kregen we geen baan. Ach, tafeltennis is ook leuk!
Bedankt voor jullie leuke reacties tot nu toe en tot later!
04 September 2008 - 09:39
Wigger:
Ziet er gezond uit Wiet! -
04 September 2008 - 10:59
Wietske:
Heej wiet!
Klinkt allemaal leuk en goed! Al een goede chinees gevonden om voor de kabouters mee terug te nemen;-)
x -
04 September 2008 - 14:35
Olga:
Hey Twiedel,
Goed om al die leuke verhalen te horen!! Geniet ervan!
xx Ol -
04 September 2008 - 18:15
Frans:
Wieteke from the Netherlands, held! Ik zie de video nu pas... Geweldig! Thanks. x -
07 September 2008 - 09:15
Karin:
Wij hebben het spel "Mahjong"ook. Nog nooit gespeeld. We snappen het niet!!! Misschien kun jij het straks een keer uitleggen??? Groetjes